Na ma voltunk a Mecsér Doktornál. Több szempontból is érdekes volt. Egyrészt még nem láttam élőben nőgyógyászati vizsgálatot, sőt rendelőt sem. Pedig remény szerint most egy ideig sokat látom majd belülről. 

Kétféle ultrahang készült. Egy hüvelyi. A terhesség az első pillanatban megállapításra került. Aztán rövid vizsgálat után a Doktor úr közli: Hát, úgy néz ki ketten vannak.

Állak a padlón, nem mondom, igyekeztem felkészülni lelkileg a dologra, de erre valahogy nem gondoltam. Nem is tudom elmondani, mit éreztem akkor, soha nem voltam még ilyen boldog. Persze a mennyiség nem elsődleges szempont, ha egyet látunk is biztosan ugyanezt éreztem volna. 

Ezután csináltunk egy hasi ultrahangot is. És itt már bebizonyosodott, két szép petezsák (nekem ez olyan mint a hálózsák csak embrióknak, szóval a képzeletünkben az egyik virágos, a másik autómintás) és benne a szikhólyagok ami, hátő nem tudom micsoda, de kell a gyerekhez az tuti, a Doki tudományosan megmondta.

Le is mérték őket, a kisebb (virágos) petezsák 11,5X11,5 mm A másik (autós) 12,9x13,3mm ami a doktor úr szerint az 5-6-hétben teljesen normális, mint az is, hogy maga a kb 2mm-es embriócskák még nem látszanak. 

Két hét múlva kell elvileg visszamennünk kontrollra, de mivel az SZTK ellátástól nem ájultunk el, úgy döntöttünk, holnap mégis csak meglátogatjuk Dr. Erikát, és ha szimpatikus, a terhesgondozás nála lesz. 

Az ikrekbe még ne éljétek bele magatokat, mi sem tesszük. Mint tudjuk az elkövetkezendő 6-8 hétben még bármi lehet, és előfordul, hogy a terhesség korai szakaszában az egyik petezsák felszívódik. Azért reméljük nem. 

(Ja, a második lánynév szükség esetére Panna, második fiúnév még nincsen)

Autós:


IMG_20130124_191001.jpg

 Virágos

IMG_20130124_190949.jpg

És egyben a bébik, egész olyan mint egy bagoly nem? :D

IMG_20130124_192958.jpg

Puszi Viki&Zoltán

A bejegyzés trackback címe:

https://rockandrollbaby.blog.hu/api/trackback/id/tr785041696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kinga Magyar 2013.02.22. 18:40:07

Szuperek vagytok! A baglyotok nagyon cuki, a blog meg nagy kedvencem lesz!
Pocak fotók biztosan klasszak lesznek de hol vannak azok a cickóók? :-))))
süti beállítások módosítása